VIDEO//Folclorul, apreciat de români! Plăieșii, PREMIU de la Youtube

Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” a primit „Butonul de argint” pentru performanța de 100 de mii de abonați ai canalului „Ansambul etnofolcloric Plăieșii Official” de pe YouTube.

Potrivit lui Nicolae Gribincea, conducător al Ansamblului „Plăieșii”, premiul de peste Ocean a venit după ce, în doar trei ani, numărul abonaților a crescut de la câteva zeci la peste 100 de mii, iar pe canal au fost postate peste 100 de cântece folclorice, concerte și reportaje din turneul susținut în acest an de Ansamblul etnofolcloric Plăieșii în România.

De exemplu, 18 din cele peste 100 de cântece au înregistrat peste un milion de vizionări, iar „Hanul Mărioarei” și „La omul care mi-i drag” din repertoriul Ansamblului au atins circa 15 milioane de vizionări fiecare.

„Acest trofeu este și aportul tuturor celor care urmăresc activitatea Plăieșilor pe YouYube. Această distincție ne obligă să fim consecvenți în ceea ce facem, să păstrăm folclorul nostru și s-o facem cât mai bine”, a declarat Nicolae Gribincea, fondatorul și conducătorul Ansamblului etnofolcloric „Plăieșii”.

Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” a fost fondat în anul 1989 de către muzicianul și folcloristul Nicolae Gribincea și este unul vocal-instrumental format din 14 membri – câte șapte instrumentiști și vocaliști. Din 2007 până în prezent, „Plăieșii” au lansat șapte CD-uri cu muzică folclorică.

Menționăm că premiile pentru creatori sunt acordate de către YouTube celor care respectă regulile, creatorilor care mențin conturile în stare bună, nu au avertismente privind drepturile de autor, încălcări ale Regulilor comunității sau numere de abonați crescute artificial.