Sunt o fire deschisă spre tot ce este nou, mă adaptez ușor oricăror schimbări dar îmi sunt foarte aproape tradițiile străbune și îmi place cântul folcloric.
M-am alăturat componenței Ansamblului etnofolcloric “Plăieșii” în vara anului 2019 iar repertoriul și creația ansamblului mă motivează să rămân împreună cu ei până astăzi.
Nouă, “Plăieșilor”, ne este caracteristică tradiția cântecului și jocului folcloric românesc, elemente de patrimoniu pe care le promovăm cu drag.
Repertoriul nostru este foarte variat dar cântecul “Rugăciune”, este unul care în viziunea mea transmite o mulțime de emoții și așterne o liniște deplină peste sufletele noastre.
De la d-ul Nicolae Gribincea am învățat aproape tot ce este legat de activitatea artistică, ba chiar mai mult, am aflat unele specificități necesare unui interpret. El ne-a făcut să înțelegem că starea unui cântec și felul în care o transmiți, primează în scenă. În scenă trebue să vibrezi, să te dăruiești în totalitate publicului și să ții cont de faptul că orice dans, cântec, area caracterul lui care necesită să fie menținut.
“Plăieșii” înseamnă disciplină, dragoste față de folclor, simplitate, deschidere spre nou, interes pentru creație. Am învățat să purtăm cu demnitate și costumul popular care este extrem de valoros care necesită a fi păstrat și promovat.
Expedițiile folclorice au rolul de a completa și a lărgi repertoriul ansamblului prin informațiile preluate din prima sursă.
Publicul care vine la spectacolele noastre are posibilitatea să vadă întotdeauna ceva nou dar în același timp vechi, deoarece ansamblul are o manieră unică de interpretare care trebuie ascultată cel puțin o dată în viață.
Publicul nostru este unul care are interes pentru folclor și-l prețuim foarte mult. Am simțit de multe ori că grație cântecului, reușesc să adun lume bună în jurul meu.