
Tind întotdeauna să fiu un bun prieten pentru cei din jur.
Sunt o persoană energică, veselă, un contribuabil la atmosfera, funcționarea, prosperarea și starea de bine a ansamblului “Plăieșii”.
În acest grup sunt din toamna anului 2015. Lucrurile frumoase care sunt create în ansamblu, dragostea oamenilor care ne întâmpină pe scenă, faptul că totul este mereu într-o continuă dezvoltare mă face să îmi continui drumul.
La “Plăieșii” am găsit stabilitate, autenticitate, tradiție, dragoste și multă muncă. Sus pe malul Nistrului – a fost cântecul care m-a întâmpinat la intrarea mea în colectiv și rămâne a fi favoritul meu. L-am îndrăgit fiindcă l-am simțit aproape de sufletul meu. Am crescut pe malul Nistrului, am avut o copilărie deosebită datorită acestui râu dar și pentru că este un cântec patriotic și apropiat convingerilor mele.

Domnul Gribincea este un exemplu de personalitate, un artist de la care am învățat dragostea pentru frumos, pentru neam, pentru cultură, am învățat ce înseamnă să fii un om de cuvânt. El este dovada faptului că frumosul și cultura este capabilă să vindece sufletele oamenilor, să le aline grijile uneori mult mai bine decât o fac medicii. Muzica “Plăieșilor” asta face! Învățătorul nostru ne cultivă mereu omenia, înțelepciunea, dragostea față de folclor, simplitatea și măiestria. Expedițiile folclorice realizate de dul Gribincea au rolul de a identifica perlele culturale pierdute pe parcursul deceniilor prin toate colțurile Moldovei, de a le dezvolta, cizela și promova pentru a lăsa urmașilor Moldovei o comoară de nedescris pentru cultura noastră.
Portul tradițional este haina țării. Eu îl consider mai presus de orice bijuterie, este frumosul care nu se pierde odată cu trecerea timpului, este veșmântul pe care îmbrăcându-l, devii mai mândru pentru cine ești și de unde vii!
Fără nici un fel de exagerare, simt cum în fiecare zi, datorită “Plăieșilor” se adună în jurul meu oameni frumoși la chip și la suflet, deși nu reușesc să le mulțumesc tuturor pentru acest lucru. Spectatorii, susținătorii și toți cei care contribuie la crearea numelui și esenței a ceea ce sunt “Plăieșii”, constituie un mic univers de oameni calitativi cu care eu am marele noroc să fiu alături. Publicul nostru este cel mai frumos, primitor, deschis, iubitor de patrie și de cultură adevărată.
Spectacolele “Plăieșilor” sunt o reflecție a cântecelor neamului nostru, sunt expunerea, oglindirea sufletului poporului român. Unii vin la spectacole pentru a se delecta cu muzică de calitate, alții pentru a-și satisface poftele culturale, dar mai presus de toate, lumea ar trebui să vină la spectacole pentru a asculta cântecul pământului pe care ne-am născut, dragostea, plânsul, durerea neamului, pentru a cunoaște mai bine lumea în care trăim.
