Ion Glodea

Nai

Sunt un om simplu, activ și pozitiv. Iubesc viața, oamenii sinceri și adevărați, lipsiți de fițe.

Sunt mereu în căutare, vreau să aflu lucruri noi, să acumulez cât mai multă informație utilă pentru a-mi dezvolta armonios personalitatea.

Dintotdeauna mi-a plăcut și-mi place în continuare să mă autodepășesc, iată de ce, orice-aș face, mă implic în totalitate. Talentul și omenia sunt calitățile care mă recomandă.

Sunt parte a ansamblului “Plăieșii” din anul 2013 și recunosc, să fii conducătorul muzical al acestui colectiv este o responsabilitate enormă.

Timp de șapte ani s-au adunat multe lucruri care mă țin aproape și mă leagă de acest colectiv, cum ar fi: proiectele de studiou, ceea ce presupune evident înregistrarea materialelor discografice, cercetările pe teren și nu în ultimul rând o carte cu repertoriul ansamblului care așteaptă să vadă lumina zilei. Cuvintele care ar descrie “Plăieșii” sunt mai degrabă niște calități omenești: verticalitate, punctualitate, sinceritate, responsabilitate și colegialitate.

“Infanteriștii” a fost primul cântec pe care l-am studiat când am venit la “Plăieșii”. Îmi place repertoriul “Plăieșilor” în proporție de 99,99 la sută pentru că este unic.

 

Domnul Nicolae Gribincea m-a învățat că omenia, bunul simț și respectul pentru oameni trebuie să stea în capul mesei. Tot de la el învăț adevărata artă tradițională românească. Crearea imaginii fiecărui în parte ca personalitate distinctă, limbajul cenzurat dar și felul în care transmitem emoțiile, sunt secrete pe care tot de la el le-am însușit. Regulile de aur pe care le conține caracterul fiecărui plăieș, fie că au fost înnăscute sau dobândite ar fi: evident punctualitatea, responsabilitatea, onestitatea, dragostea pentru muncă și lucrul făcut cu dedicație.

 

Portul tradițional este un lucru sfânt. Ca să te învrednicești de acest lucru trebuie să meriți. El mă reprezintă și ne reprezintă pe noi toți ca neam.

 

Știți de ce ar trebui publicul să vină la spectacolele “Plăieșilor”? Pentru că noi ne străduim de fiecare dată să le dăruim tot ce avem mai bun. Prin cântec și dans, încercăm să transmitem emoțiile și trăirile noastre celor care ne ascultă. Am simțit că datorită cântecului am adunat oameni de calitate în jurul meu și continui să o fac. Publicul nostru este unul care nu uită de unde vine și încotro merge. Ne bucurăm de oameni care iubesc tot ce înțelegem prin cuvântul – TRADIȚIE.

Blitz interviu

Motto: “Ceea ce suntem se va vedea în ceea ce facem”.
• Scena este ca o biserică unde artiștii își spun rugile prin cântec.
• Folclorul reprezintă scutul și arma unui popor.
• Talentul este darul lui Dumnezeu.