„Plăieșii“ în turneu prin România

Cunoscutul ansamblu etnofolcloric „Plăieșii“, condus de Nicolae Gribincea a pornit într-un turneu prin România. Constanța a fost aleasă pentru „botez“, îndrăgiții interpreți din Chișinău având spectacole la Casa de Cultură din municipiu.

Spectacolul de cântec orășenesc, cum îl numesc „Plăieșii“ – „Partea noastră de iubire”, este un eveniment artistic în care tradiționalul, autenticul și contemporanul își dau întâlnire.

Programul spectacolului include cântece în primă audiție dar și o atmosferă de neuitat,. Cu această ocazie a fost lansat oficial și albumul „Partea noastră de iubire”.

„Ne-am pus în gând să facem folclor orășenesc, pe parcursul pandemiei am realizat acest proiect frumos și acum ne-am propus să pornim într-un turneu prin țară, cu aceste cântece. Evident că am pregătit, mai întâi am testat publicul de la Chișinău, iar apoi am zis că de ce să nu mergem și prin țară să vedem cum va fi primit acest spectacol, aceste cântece. În prima parte vom cânta cântece orășenești sau cântece mai noi așa, pe versuri de autor, muzica îmi aparține mie. În partea doua, cântăm folclor, ceea ce știm să facem mai bine așa. Deja avem îndemânarea și cunoașterea la ceea ce facem“ a povestit pentru FOCUS PRESSNicolae Gribincea.

Continuarea aici