Mihai Cordoneanu

Voce

Calitățile care mă reprezintă în fața lumii și a colegilor ar fi responsabilitatea, politețea, perseverența, cumpătarea și optimismul.

Am venit la “Plăieșii” în anul 2012. M-a adus aici pasiunea pentru cântecul popular folcloric și mă ține în continuare repertoriul bogat și divers. Ansamblul nostru se diferențiază de celelalte prin atitudine, disciplină, muncă asiduă, caracter și talent. ,,La omul care mi-i drag,, este cântecul cu care m-au întâlnit Plăieșii. Astăzi unul din cele mai îndrăgite cântece este ,,Frunzuleană de chirău,, deoarece persistă proveniența noastră ca neam.

La “Plăieșii” am găsit stabilitate, autenticitate, tradiție, dragoste și multă muncă. Sus pe malul Nistrului – a fost cântecul care m-a întâmpinat la intrarea mea în colectiv și rămâne a fi favoritul meu. L-am îndrăgit fiindcă l-am simțit aproape de sufletul meu.

Am crescut la marginea codrilor avînd o copilărie deosebită marcată de aceste peisaje minunate și datorită cărora cântecul patriotic a devenit apropiat convingerilor mele.

 

Domnul Nicolae Gribincea ne-a învățat să fim disciplinați, să punem preț pe calitate și să avem o atitudine corectă față de oameni. Tot el este cel care ne-a adus mereu cântece folclorice inedite pentru sufletul ascultătorului. Ca să ajungi să fii membru al ansamblului etnofolcloric “Plăieșii”, trebuie să fii în primul rând talentat, receptiv, sârguincios, ascultător și să ai un aspect plăcut. Pentru un plăieș contează mult și portul tradițional întrucât reprezintă cultura unui popor, originalitatea lui.

 

Mă bucur că lumea apreciază foarte mult ceea ce le aducem spre audiție și desigur, suntem mereu înconjurați de oameni frumoși cărora le place ceea ce facem, iar asta ne face să fim mult mai puternici și să ne menținem ca un ansamblu profesionist.

 

Publicul nostru este unul generos, sunt oameni care ne iubesc și pe care îi iubim la rândul nostru. Îi invităm pe toți la spectacolele noastre pentru că avem un repertoriu deosebit, unde abordăm mai multe tematici și-i păstrăm autenticitatea cântându-l cu drag și dăruire minunatului public.

Blitz interviu

Motto: ,,Fericirea este în noi, niciodată în jurul nostru,,
• Scena este celebritate.
• Folclorul reprezintă totalitatea culturii spirituale Românești.
• Talentul este un dar de la Dumnezeu.