Vasile Lupașcu

Braci

Calitățile care mă reprezintă sunt respectul față de colegi, punctualitatea, disciplina și nu în ultimul rând, atitudinea profesionistă.

Am venit la “Plăieșii” în anul 2019 și apreciez simțul colegialității care predomină în ansamblu, atitudinea serioasă și dragostea față de folclor. În viziunea mea, cuvintele care ar caracteriza ansamblul etnofolcloric “Plăieșii” sunt: tinerețea, șarmul, ambiția, profesionalismul și prietenia.

Primul cântec pe care l-am învățat când am venit la “Plăieșii” a fost: “La omul care mi-i drag”. În timp, le-am îndrăgit pe toate pentru că în toate las o parte din sufletul meu atunci când le acompaniez. De la maestrul Nicolae Gribincea am preluat încrederea și gustul pentru folclorul autentic. 

 

El educă plăieşilor disciplina, atitudinea serioasă faţă de tot ce fac, simplitatea, colegialitatea şi dragostea fără margini pentru folclor. Toţi membrii ansamblului ştiu că atitudinea profesionistă contează oriunde și oricând. Un plăieş trebuie să dea dovadă de multă omenie, să fie simplu în vorbe și în fapte.

 

Sunt convins că un popor care se respectă nu poate exista fără muzica, portul și tradițiile naționale. Prin expedițiile folclorice pe care le realizăm împreună, reușim să ne îmbogățim repertoriul și să cunoaștem adevărata vibrație a spiritului și a sufletului românesc.

 

Publicul “Plăieșilor” include oameni frumoși și curați la suflet care iubesc folclorul adevărat preluat de la sursă.

Blitz interviu

Motto: “Oferă și vei primi”.
• Scena este sfântă.
• Folclorul reprezintă esența identității noastre.
• Talentul este un dar.