Victor Dumbraveanu

Fluier

Sunt o persoană punctuală şi încerc să fiu respectuos cu oamenii care mă înconjoară.

 De asemenea, încerc să fiu perseverent, perfecţionist, corect cu mine şi cu cei din jurul meu. Sunt unul dintre cei mai noi membri ai ansamblului etnofolcloric “Plăieșii” iar  atmosfera plăcută şi dragostea de folclor care este la cote maxime cred că mă va face să activez o perioadă îndelungată în colectiv. 

Aici găsesc mereu o explozie de emoții, profesionalism din partea fiecărui participant la actul artistic, tradiție, multă perseverență şi dinamism, ceea ce mă obligă să ţin ritmul. 

Şi în cazul meu ca şi în cazul multor colegi, primul cântec pe care l-am învățat este “La omul care mi-i drag” pentru că reprezintă unul dintre şlagărele ansamblului. Am reuşit în scurt timp să îndrăgesc tot repertoriul nostru dar o melodie care-mi merge la suflet este: “Păhăruț cu floricele”. Este o piesă care îți creează dispoziție bună de la primele acorduri.

 

Consecvență, perseverență, empatie și creativitate sunt lucrurile pe care le învăţ zilnic de la dul Nicolae Gribincea care este un adevărat conducător. El ştie să educe “Plăieşilor” punctualitatea, autoinstruirea continuă, respectul pentru colegi şi nemijlocit, perseverența, care face ca lucrurile să se mişte înainte. Pentru a rămâne în această echipă trebuie să întruneşti în mod obligatoriu aceste calităţi: profesionalism, implicare, tenacitate, punctualitate şi colegialitate. Expediţiile folclorice ne ajută să ne completăm repertoriul, să ne îmbogăţim spiritual şi muzical. 

Portul tradiţional reprezintă pentru mine legătura cu strămoşii iar noi venim în faţa publicului aducând în scenă acest model de odinioară. Aşadar, îndemn publicul să vină la spectacolele noastre pentru că suntem autentici şi adevăraţi prin felul de a ne manifesta şi prin felul de a cânta. Mă bucur să avem de fiecare dată un public receptiv, primitor şi cald. Altfel nu poate fi, pentru că aceştia sunt oameni îndrăgostiţi de frumos. 

Blitz interviu

Motto: “Dacă nu poți face ceva frumos pentru cei care te înconjoară, măcar nu încurca altora să o facă”
• Scena reprezintă emoţii de nedescris.
• Folclorul este ADN-ul poporului nostru.
• Talentul este har divin.