Nicolae Palade

Voce

Sunt un tânăr iubitor de frumos, de tradiție, neam și țară.

Îmi place lucrul bine făcut și oamenii de cuvânt. Încerc mereu să învăț ceva nou și să mă înconjor de oameni inteligenți și buni atât în ceea ce fac cât și la suflet. Mă recomandă cred eu, atitudinea serioasă față de orice lucru pe care îl fac, punctualitatea, respectul pentru sine și pentru cei din jur, talentul și capacitatea de muncă.

La “Plăieșii” am venit în anul 2011 și datorită atitudinii sănătoase care predomină în colectiv, activez și astăzi. Tradiție, creație, tinerețe, vigoare și un repertoriu nemaiauzit, sunt câteva calități care ar descrie ansamblul nostru. “La omul care mi-i drag” este unul din primele cântece însușite la ”Plăieșii” dar îmi sunt dragi toate pentru că fiecare exprimă și provoacă stări sufletești diferite.

 

Domnul Nicolae Gribincea ne-a învățat că totul pornește din adevăr. Aceasta este singura cale care te duce direct la inima ascultătorului. El ne-a îndemnat mereu să avem o atitudine serioasă față de ceea ce facem. Dragostea față de tradiție dar și curajul pentru a îndrăzni să facem lucruri frumoase sunt foarte importante. Doar prin muncă și dăruire de sine poți realiza lucruri mărețe.

 

Și nu în ultimul rând, el ne-a convins de faptul că efortul se răsplătește neapărat mai devreme sau mai târziu. “Plăieșii” sunt în primul rând o echipă în care punctualitatea, seriozitatea, talentul și omenia stau împreună. Noi știm că portul tradițional, prin însemnele sale, reprezintă codul nostru genetic și-l purtăm cu multă prețuire.

 

În expedițiile folclorice învățăm cum e să faci munca de teren propriu-zisă în vederea descoperirii unor materiale folclorice și punerea lor în lumină, șlefuindu-le și aducându-le înapoi publicului larg. Publicul nostru este inteligent și frumos la suflet. Cine? Doar acei oameni care pot aprecia un produs cultural bun și de calitate.

Blitz interviu

Motto: “Cred în Dumnezeu și în forțele proprii”
• Scena este altarul artei de orice gen.
• Folclorul reprezintă cartea de identitate a unui popor.
• Talentul este egal cu atât cât muncești.