Însă spre bucuria mea, ne-am reîntâlnit întâmplător în oraș și mi-a propus să fac parte din alt ansamblu condus de el – “Stejăreii” de pe lângă Liceul “Gheorghe Asachi”. Evident, am acceptat cu drag, iar după desființarea acelui ansamblu m-a invitat să fac parte din ansamblul “Plăieșii”. Pentru a descrie acest colectiv m-ar ajuta cuvintele: autenticitate, suflet, sinceritate, dăruire și profesionalism. Mi-s dragi toate cântecele noastre deoarece nu doar le interpretăm, dar le trecem prin suflet, lăsând o părticică din noi în fiecare vers cântat.
Domnul Nicolae Gribincea este un exemplu demn de urmat, din toate punctele de vedere. Pentru mine este un părinte care a influențat pozitiv asupra educației, comportamentului și experienței în viață. El a imprimat în caracterul nostru niște legi pe care le respectăm cu toții. Fiecare membru al ansamblului manifestă un comportament decent, bună organizare, atitudine sănătoasă față de ceea ce face. Fiecare membru a ajuns la “Plăieșii” din dragoste față de folclor, și nu din interes.
Este știut lucru că majoritatea cântecelor ansamblului sunt culese de la oameni. Scopul expedițiilor este adunarea folclorului de la informatori, selectarea, prelucrarea, adaptarea și prezentarea produsului înapoi oamenilor, pentru continuitate.
Portul popular este pentru mine o stare de spirit, cartea noastră de vizită oriunde am merge în lume.